Varukorgen

Solaray® Fermenterad Maitake

60 stk
Nyhet!

Maitake svampen är naturligt rik på polysackarider (betaglukaner). Svampen odlas på ekologisk, glutenfri, hel havre.
Fermenteringen ökar biotillgängligheten och bryter ner lignaner och fytater som kan förhindra upptaget.
Produkten är lämplig för veganer.


Rekommenderat dagligt intag:
2 kapslar dagligen med mat eller dryck


Innehåll per dagligt intag:
2 kapslar innehåller
1000 mg fermenterad maitake svamp


Ingredienser:
Fermenterad maitake svamp (Grifola frondosa, svampmycel/havreväxtmedium)*, vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa).


Bakgrund
Maitake eller Korallticka är en ved-nedbrytande svamp som naturligt växer ut på döende trädstammar likt en korall. I Japan kallas Maitake även för “kungen av svampar” på grund av sin storlek och vikt, vilken kan uppgå till 20 kilo. Översatt från japanska betyder namnet ”dansande svamp” vilket syftar till att folk blev så glada när de hittade den. Maitake är populär som matsvamp i Japan, där den har använts som både mat och medicin i över 2000 år. Maitake innehåller naturligt en alfa glukosidas inhibitor, som är en beståndsdel i tabletter mot diabetes, därav kommer den blodsockersänkande effekten av Maitake. Det finns ett samband mellan insulinresistens och fertilitet hos kvinnor med PCOS, därav kan påverkan på blodsockernivå också spela roll för fertilitet hos dessa kvinnor. Maitake är även rik på mineraler och ett flertal vitaminer, fibrer och aminosyror.

KÄLLOR
• Natural Medicines Comprehensive Database. Maitake Mushroom. www.naturaldatabase.com ( 21 juni 2017). • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21034160
• US productsheets #90847 


Rekommenderat intag bör inte överskridas. En hälsosam livsstil och en varierad och balanserad kost är viktigt. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Informera din läkare om användning av produkten om du står under medicinsk behandling. Maitake kan påverka effekten av blodförtunnande och blodsockersänkande läkemedel. Rekommenderas inte till gravida och ammande. Förvaras oåtkomligt för små barn. Förvaras torrt i rumstemperatur. *Organically grown: USDA-standard (USA).

Klicka på bilden för att förstora

SKU# 7058990782966

Bli först med att recensera denna produkt

CCPA Notice     60 Day Satisfaction Guarantee     Privacy Policy