Varukorgen

Solaray® Koppar

100 tbl
Bidrar bland annat till att skydda cellerna mot oxidativ stress & att bibehålla normal bindväv, organiskt bunden för ökat upptag. 

Koppar bundet till citroncyra
Solaray Kobber - Innehåller koppar bundet till den organiska syran citronsyra för optimalt upptag och utnyttjande i kroppen. Koppar bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Koppar är ett viktigt mineral som ingår i ämnesomsättningen och i hemoglobinbildningen. Mineralet fungerar som en antioxidant då det ingår i SOD (superoxiddismutas) ‐enzymsystemet. Röda blodkroppar innehåller stora mängder SOD. Koppar har också en viktig uppgift i kroppens bindväv och benväv där den bildar bindningar mellan kollagenfibrerna så att väven får ökad styrka och fasthet. Koncentrationen av koppar i blodplasma stiger kraftigt vid akuta infektioner och vid olika bindvävs‐ och giktsjukdomar. Samtidigt sjunker zinkvärdena eftersom dessa två mineraler antagonister och ska vara i balans. Användande av koppar vid kronisk inflammation (ex ledgikt) är välkänt. Det är också känt att koppar kan minska smärta vid artros.

Rekommenderat intag - 1 tablett dagligen med vatten

Innehåll per dagsdos
1 tablett innehåller: 
Koppar 2 mg (200%*)
*DRI:procent av dagligt referensintag

Ingredienslista
Förtjockningsmedel (mikrokristallinsk cellulosa), kopparcitrat, klumpförebyggande medel (magnesiumsalter av fettsyror).

Rekommenderat intag bör ej överskridas. En hälsosam livsstil och en varierad och balanserad kost är viktigt. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Förvaras torrt i rumstemperatur.

Klicka på bilden för att förstora

SKU# 7058990772752

Bli först med att recensera denna produkt

CCPA Notice     60 Day Satisfaction Guarantee     Privacy Policy