Varukorgen

Solaray® Femi Järn+C

60 tbl
Bidrar till normal energiomsättning & till bildandet av röda blodkroppar. Med vitaminer, mineraler och örter för ökat upptag.

Järn kombinerat med vitaminer, mineraler och örter 
Organiskt mineraltillskott som innehåller C‐vitamin och B‐vitaminer för bättre upptag och blodbildning och även mineralerna zink, koppar och mangan som är blodbildande och ökar upptaget av järn. Innehåller mineralrika örter som också är blodbildande.

Järn har många viktiga funktioner i kroppen. Det är ett viktigt mineral för normal bildning av hemoglobin, myoglobin och röda blodkroppar och för syretransporten från lungorna och ut till alla kroppens celler. Järn ingår i flera enzymer och deltar i en rad kemiska processer i energiproduktionen och ämnesomsättningen. Järn spelar därmed en viktig roll när det gäller att stärka allmäntillståndet och motståndskraften. Behovet av järn kan öka hos gravida och ammande, upp till 30‐ 50 mg extra i dagligt tillskott kan vara nödvändigt.
Det är en fördel att ta järn tillsammans med vitamin C då det bidrar till ökat upptag. Man bör inte ta järn tillsammans med mjölk eller andra kalciumkällor, heller inte med kaffe eller te eftersom det minskar upptaget.

Rekommenderat intag - 1 tablett dagligen med mat.

Innehåll per dagsdos
1 tablett innehåller:
Järn 18 mg (129%)
C‐vitamin 100 mg (125%)
Pantotensyra (B-5) 15 mg (250%)
Folat (B-9) 200 µg (100%)
B‐12 (kobalamin) 9 µg (360%)
Sink 4 mg (40%)
Koppar 0,6 mg (60%)
Mangan 1 mg (50%)
i en vegetabilisk blandning av strandnypon, brännässla, broccoli, persilja och morot.

Ingredienslista
Förtjockningsmedel (mikrokistallinsk cellulosa, natriumkarboxymetylcellulosa), askorbinsyra, järnfumarat, ytbehandlingsmedel (vegetabiliska fettsyror), d‐kalsium-pantotenat, klumpförebyggande medel (kiseldioxid, magnesiumsalter av fettsyror), zinkcitat, kopparcitrat, nässelblad (Urtica dioica), strandnypon (Rosa spp), mangancitat, broccoli, persiljeblad (Petroselinum crispum), morot, pteroylmonoglutaminsyra, cyanokobalamin.

Försiktighet vid långvarigt bruk då järn lagras i kroppen och vid höga doser kan leda till förgiftning, särskilt hos barn. Används inte vid inflammatoriska sjukdomar.

Rekommenderat intag bör ej överskridas. En hälsosam livsstil och en varierad och balanserad kost är viktigt. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Förvaras torrt rumstemperatur.

Klicka på bilden för att förstora

SKU# 7058990100845

Bli först med att recensera denna produkt

CCPA Notice     60 Day Satisfaction Guarantee     Privacy Policy