Varukorgen

Aminosyror

Aminosyror är samlingsnamnet för en grupp kemiska förbindelser som innehåller grundämnena kväve, kol, väte och syre. Vissa aminosyror innehåller även svavel.
Aminosyror är de beståndsdelar som bygger upp proteiner i vår kropp. 
Totalt finns det 20 olika aminosyror som kroppen behöver för att bygga protein. Åtta av dessa är essentiella, dvs. kroppen kan inte själv tillverka dessa utan de måste tillföras via maten. De 12 resterande kan kroppen producera själv under normala förhållanden, bland annat med de essentiella aminosyrorna som utgångspunkt. Essentiella aminosyror är valin, leucin, fenylalanin, tryptofan, lysin, isoleucin, metionin och treonin.
När vi äter proteiner bryts de ner i matsmältningen till aminosyror som kroppen sedan använder till att bygga upp egna proteiner. 
De 20 olika aminosyrorna kan kombineras på många olika sätt och bygga upp ett stort antal olika proteiner. Proteinerna kontrollerar i stort sett alla biokemiska reaktioner i kroppen. De är viktiga för att bygga och underhålla muskler, skelett och hud. Proteinerna transporterar också syre och näringsämnen i blodet, ingår i immunsystemet och fungerar som enzymer. Totalt byggs det upp och bryts ner ca 400 gr protein i kroppen varje dag. 
Protein bidrar bland annat till att bibehålla god muskelmassa och benstomme. Aminosyror från Solaray är naturligt framställda för att säkra bästa möjliga upptag och verkan i kroppen.

 • Glutamin

  Solaray® Glutamin 5 Gram

  300 g

  Innehåller aminosyran glutamin som bidrar till en bättre matsmältning. Rekommenderas också vid stress, lätt nedstämdhet och trötthet.

 • Karnitin

  Solaray® Karnitin

  30 kpsl

  Karnitin är viktigt för kroppens transport av fettsyror in i cellerna och vidare genom mitokondriernas (cellens energicentral) membran där de används som energikälla. Karnitin hjälper också till att utskilja mjölksyra från blod och muskelceller efter fysisk aktivitet och snabbar därmed på återhämtningen.

Privacy Policy